2009. augusztus 21., péntek

Írásaim

Törvény a hitelek egyoldalú szerződésmódosításáról. Mi van a másik oldalon?!
Felelőtlen populista akció zajlik a kormány részéről a devizahitelesek „megsegítéséért”.Tovább a teljes cikkhez!
Lecserélődött a titulusom!
Nem szokásom magamról írni és ígérem ritkán fogom megtenni. Azt gondolom azért nem baj, ha egy kicsit közelebb engedem az olvasókat magamhoz. Tovább a teljes cikkhez!
Reloaded!
Fél év után újra!
Mi volt az oka, annak hogy eddig nem írtam egy bejegyzést sem? Tovább a teljes cikkhez!
Hitel és befektetés egyben (2in1)
Mint minden új dologgal szembe az emberek többsége bizalmatlan és csak lassan válik közkedvelté. Nincsen ez máshogyan a befektetéssel kombinált hitelekkel sem. A bejegyzésből ki fog derülni, hogy milyen előnyökkel bír egy ilyen konstrukció és az is, hogy kiknek érdemes használni. Illetve bemutatom azt az alapelvet, ami az értelmét adja a kombinált termékeknek. Tovább a teljes cikkhez!Jaksity György a Nagy Világváltozásról
Jaksity György a Széchenyi István Szakkollégium szervezésében tartott előadást november 24-én, a Budapesti Corvinus Egyetemen.
A videó a Youtube videó megosztó rendszerről származik, oda a rendezvény szervezői töltötték fel.
A felvétel kb. 120 perc, 8 összefüggő részre bontva. Tovább a videókhoz!
(Serious Black) Fekete János interjú, 2007. július
Fekete János személyisége megosztja a közvéleményt, ezért egy ideig gondolkodtam, hogy feltegyem-e az interjút. Azonban szakmai kompetenciája megkérdőjelezhetetlen, és az egész világon ismert és elismert közgazdász. Az 50 perces videó közérthető, és betekintést ad arrol a jelenleg is tartó folyamatról, amit én az "Első Nagy Békés Világváltozás"-nak nevezek. Tovább a videókhoz!
Bejegyzés az új spekulánsokhoz...
A következőkben bemutatok egy példát arra, hogyan kell összeállítani egy befektetést szakszerűen annak, aki nem a tőkepiacon éli az életét, és nem akarja a véletlenre bízni a vagyonát. Tovább a teljes cikkhez!Pénzügyi alapok minden korosztálynak
Ezek a sorok nem Svájcról szólnak, sokkal inkább arról a nagyszerű szemléletről, amit egy perc alatt átlehet venni, és semmi féle szerzői jog nem védi. Annál inkább jár hozzá kiegyensúlyozottság, kapkodásmentes egészséges élet! Tovább a teljes cikkhez!Minden esetben két deviza áll egymással szemben, és a közöttük lévő árfolyamváltozásból adódik a nyereségünk, vagy veszteségünk. A részvénypiaccal szemben itt nincs olyan, hogy mindennek esik az ára, mert itt pont annyival megy le az egyiknek árfolyama, mint amennyivel a másiké fel. Olyan, mint a mérleghinta... Tovább a teljes cikkhez!Érthetően a "válságról" A Nagy Békés Világváltozás!
Akiket úgy ismerhetett meg a világ, mint a leggazdagabbak, azok az elmúlt 10-15 évben a világ legeladósodottabb országaivá váltak. Ennek legjobb példája az Amerikai Egyesült Államok.... Tovább a teljes cikkhez!Mi van a befektetésekkel a változás közben?
Azoknak, akik a fejlődő piacokba fektettek, ha a jelenlegi árfolyamokra tekintenek, ijesztőnek tűnhet, amit látnak. Tovább a teljes cikkhez!Öngondoskodás
Szakszerű megtakarításra szükség van! A jó hírem az, hogy mindenki számára lehet találni megoldást, aki keres pénzt. Még ha keveset, akkor is. Tovább a teljes cikkhez!Kaja, pia, nők, MATEK!
Ezt a bejegyzést külön nagy örömömmel írom, és két fontos dolgot fog szolgálni a jövőben, remélem, hogy sikerrel.
Az egyik, hogy segítségetekre legyen a pénzügyekkel kapcsolatos számításokban, meglátjátok, hogy milyen egyszerű, amit néha agyonkomplikálva bonyolultnak titulálnak a bankok. (A bejegyzésben letölthető a képletekhez tartozó Excel táblázat, amelyben csak a megfelelő értékeket kell beírnotok, hogy az eredményt megkapjátok).
A másik, hogy megkedveltessem veletek ezt a csodálatos... Tovább a teljes cikkhez!Nyugdíj, avagy a nyugalmunk ára...
Egyre többen ébrednek fel abból az álomból, hogy majd az állam gondoskodni fog róluk, de azt hiszem, ennek a súlyát még nem veszik elég komolyan. Ebben az esetben sem juthattok sehova a „kéne valamit csinálni” hozzáállással! Nem számíthattok másra, csak magatokra! Ez a jövőről való gondoskodás. Tovább a teljes cikkhez!Hitelröntgen!
Akkor nem kapok már hitelt? Mi lesz a meglévő hitelemmel? Néhány bank és hitelintézet befagyasztotta (bizonytalan időre leállította) a devizahitelezést, vagy csak a svájci frank alapú hiteleket. Tovább a teljes cikkhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!