2008. október 16., csütörtök

Öngondoskodás

Szakszerű megtakarításra szükség van! A jó hírem az, hogy mindenki számára lehet találni megoldást, aki keres pénzt. Még ha keveset, akkor is.

Gondoljunk bele, hogy szinte minden, ami velünk történik, az a múltbeli cselekedeteink következménye.

Hány olyan emberrel beszéltem, aki szeretett volna visszaüzenni magának a múltba, hogy tegyen félre pénzt.

Három fő szabálya van az anyagilag stabil élet építésének:

 1. Legyen céltudatos megtakarításunk!

 2. Legyen az szakszerű!

 3. És legyen az jogszerű!

Hazánkban már az első ponton is komoly tennivalók vannak, de a kettes pont már szinte minden normális családban hiányosságokkal bír.

Mondok egy példát:

Ha az átlagos magyar szokás szerint rendszeresen félretesz valaki egy összeget. Ez az összeg legyen mondjuk napi 500 Ft. Ez 10 év alatt a kamatokkal/hozamokkal együtt 2,5 millió forintot gyűjt össze. Ez az adók levonása után (ami ebben az esetben mínusz 140 ezer forintot jelent) az eredmény kevesebb, mint 2,4 millió forint megtakarítás.

Ezzel szemben, ha ugyanezt az összeget kellő szakszerűséggel teszi félre, akkor 10 év alatt ez a megtakarítás 3,3 millió forintra duzzad, amiből nem hogy adózni nem fog, hanem még adótámogatást is igénybe tud venni, amit ha szintén félretesz (ami plusz 630 ezer forint), az összes megtakarítása több mint 3,9 millió forint lesz.

Mindkét esetben 1,8 millió forintot tettünk félre, csak a módja volt más. Egészen biztos vagyok benne, hogy a második esetben megvertük az inflációt! Hurrá!

A megtakarításokra való buzdítás lelkes szószólójaként mindazoknak segítek megfelelő utat találni, akik komolyan gondolják, hogy biztos jövőt szeretnének építeni maguknak, vagy családjuknak!


1 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik az oldalad.
  Szinvonalas és közérthető.
  Reméljük még sok okosságot halahatunk tőled!

  Üdv; Tiger

  VálaszTörlés

Szólj hozzá!