2008. október 27., hétfő

Mi van a befektetésekkel a változás közben?

Azoknak, akik a fejlődő piacokba fektettek, ha a jelenlegi árfolyamokra tekintenek, ijesztőnek tűnhet, amit látnak. Nincs ok az aggodalomra, ezek az árfolyamok messze nem tükrözik a mögöttük lévő értéket. A változás sajátosságát láthatjuk. Ahogy lecsendesülnek a viharok, ezek lesznek a legerősebb és még mindig nagy fejlődés előtt álló gazdaságok. Ez a kettő együtt egy egészen új lendületet mutat majd.
A magyar részvénypiacon bármi megtörténhet. Kissé aggódva nézem, hogy azok is kapkodják az OTP részvényeket, akik eddig soha nem tőzsdéztek. A profi nem fektet egyféle részvénybe. Ha az unokáiknak veszik, akkor semmi baj, most nem szabad rövidtávra spekulálni. Ha valaki ki akarja használni a jelenlegi nyomott árakat, akkor lehetőleg több részvénybe fektessen, és csak annyi pénzzel, amennyire nem lesz szüksége egy pár évig. Fontos szabály, hogy ne is nézegesse az árfolyamokat. Ezt hívják buy & hold (vedd és tartsd) elvnek. Ha más szándéka van egy tőzsdézésben nem járatos befektetőnek, akkor konzultáljon tapasztalt szakemberrel, és dolgozzanak ki számára egy megfelelő stratégiát. Sok pénzt lehet most csinálni!
A jelenlegi helyzetben az egyik legideálisabb befektetésnek a devizapiacot tartom. Nem arra kell gondolni, hogy euróban tartom a pénzem. A devizakereskedés egy külön piac, a világ legnagyobb és leglikvidebb piaca (erről írok nemsokára egy bejegyzést, mert most nagyon aktuális). Ha valaki ezen a piacon kereskedik, akár naponta többször is vásárol a devizanemekből, és azokat mozgatja egymás között. A mostani felfokozott időkben az átlagosnál nagyobb mozgások vannak, és a tapasztalt kereskedők ezt jól ki tudják használni. Figyelem! Kezdőként ne játszanak a pénzükkel, bízzuk ezt devizakereskedő cégekre. De vannak olyan honlapok, ahol lehet gyakorolni játékpénzzel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!